با فرارسیدن فصل بهار در گوشه و کنارمان گل‌های کوچکی را می‌بینیم که سر از خاک در می‌آورند. در این مقاله با نکاتی کاربردی برای عکاسی از این گل‌های کوچک با لنز ماکرو همراه خواهیم شد.

البته، برای استفاده از این تکنیک‌ها ضرورتاً نیازی به لنز ماکرو ندارید. یک لنز با فاصله کانونی بلندتر و دیافراگم بازتر نیز مناسب است، اما شاید به آن جلوه‌ی بسیار نرم بوکه ابریشمی (ناحیه‌ی مات پشت گل) دست پیدا نکنید. برای دست‌یابی به بهترین نتیجه، به‌ویژه در مورد گل‌های کوچک‌تر، بهتر است از لنز ماکرو استفاده کنید یا یک گزینه‌ی ارزان‌تر: رینگ ماکرو.

پس بیایید شروع کنیم!

۱. دوربین را پایین بیاورید

دوربین را پایین بیاورید طوری که در موقعیت هم‌سطح گل قرار بگیرد. وقتی گل‌ها را از زاویه بالا عکاسی می‌کنید ممکن است به عمق مناسبی دست پیدا نکنید.

۳. نورهای متفاوت، حس‌وحال‌های متفاوت

انواع مختلف نور حس‌وحال‌های کاملاً متفاوتی ایجاد می‌کنند. برای دست‌یابی به حس «تاریک‌تر» در اول شب عکاسی کنید و اگر حس‌وحال رنگی‌تری می‌خواهید اول صبح عکاسی کنید.

این نوع از عکاسی را در هر زمانی از روز می‌توان انجام داد. یک روز ابری معمولاً برای چند ساعت وقت گذاشتن برای عکاسی ماکرو از گل‌ها عالی است. در روزهای آفتابی، سایه‌های قوی می‌توانند کار را سخت کنند. سعی کنید در جایی کار کنید که سایه است (مثلاً زیر یک درخت) یا با یک چتر سفید و انداختن سایه‌اش روی گل، خودتان سایه ایجاد کنید.

۴. ترکیب‌بندی دقیق

ترکیب‌بندی باید فوق‌العاده دقیق باشد. یک سانتی‌متر چپ یا راست بردن دوربین می‌تواند نتیجه کار را کاملاً تغییر دهد. بنابراین، می‌توانید بی‌شمار ترکیب‌بندی از فقط یک سوژه داشته باشید. دوربین را کمی جابه‌جا کنید و از زوایای مختلف یک گل عکاسی کنید.

۵. عکاسی روی دست راحت‌تر است

من در سبک عکاسی خودم از سه‌پایه استفاده نمی‌کنم. به دو دلیل: اول این که، معمولاً باید دوربین را بسیار پایین بیاورم و آن را نزدیک به زمین قرار بدهم که انجام این کار با سه‌پایه مشکل است. و دوم این که، با عکاسی روی دست می‌توانم به‌سرعت و به‌شکلی دقیق ترکیب‌بندی را تغییر بدهم. البته این کار به کمی تمرین نیاز دارد، و وقتی نور کمتر شد مجبورید ایزو را کمی بالاتر ببرید.

۶. عقب بروید و فضای بیشتری را ببینید

از فاصله کمی دورتر عکاسی کنید و گل را همراه محیط اطرافش در نظر بگیرید. وقتی ببینیم که آن گل در میان علفزار «بزرگی» ایستاده یا میان سایر گل‌های بزرگتر قرار گرفته، گل ما کوچک به نظر می‌رسد و حس‌وحال بیشتری را منتقل می‌کند.

۷. به جزئیات توجه کنید

از فاصله بسیار نزدیک عکاسی کنید، تا اساساً به یک «پرتره» از گل دست پیدا کنید. حتی می‌توانید نزدیک‌تر بشوید تا فقط بخشی از جزئیات و دیتِیل گل را به تصویر بکشید.

۸. به فوکوس توجه کنید

فوکوس کردن دقیق در این فاصله بسیار چالش‌برانگیز است. من معمولاً از فوکوس خودکار استفاده می‌کنم و بسیار مراقب نقطه‌ی فوکوسم هستم. مشخص کنید که دقیقاً می‌خواهید کدام نقطه فوکوس باشد، بخش بالایی گل یا برگ‌ها؟ من معمولاً روی بخش عقبی فوکوس می‌کنم، و گاهی روی بخش بیرونی برگ. ببینید که کدام را بیشتر دوست دارید.

۹. با باز کردن دیافراگم به جلوه‌ای رویایی برسید

بیشتر عکس‌های من در دیافراگم باز f/2.8 لنز ماکرو گرفته شده‌اند. در این دیافراگم عکس‌ها ظاهری بسیار رویایی پیدا می‌کنند. اگر می‌خواهید که بخش بیشتری از گل در فوکوس و واضح باشد، می‌توانید دیافراگم را کمی ببندید.

۱۰. از گل‌ها برای ایجاد بوکه استفاده کنید

از گل‌های دیگر به‌عنوان بوکه پیش‌زمینه استفاده کنید. این کار به عکس ظاهری صمیمی می‌بخشد.

۱۱. اهمیت پس‌زمینه

پس‌زمینه حتی می‌تواند مهمتر از خود گل باشد! وجود نور و رنگ درست در عکس می‌تواند خوب یا بد بودنش را رقم بزند. معمولاً تنها با یک حرکت کوچک می‌توان پس‌زمینه را تغییر داد. بنابراین کمی برای پیدا کردن پس‌زمینه مناسب وقت بگذارید.

۱۲. نور به‌منزله پس‌زمینه

از نور چراغ‌های خیابان یا نور خودروها برای ایجاد بوکه پس‌زمینه استفاده کنید! معمولاً می‌توانید گل‌ها را کنار خیابان‌ها پیدا کنید. و با به کار گرفتن نور ساختمان‌ها یا ماشین‌ها خلاقیت خودتان را نشان دهید.

۱۳. حذف عوامل حواس‌پرت‌کن

با تکنیک‌های ویرایش عکس و حذف چیزهای کوچک مزاحم (مثلاً وجود کمی گِل روی گل، یا چیزهای حواس‌پرت‌کن روی چمن) عکس‌هایتان را بهتر کنید.

و نکته آخر: دوربین‌های مجهز به صفحه نمایشگر چرخان برای این کار بسیار مناسب هستند. اگر دوربین شما این امکان را نداشته باشد مجبور خواهید شد روی زمین دراز بکشید. بنابراین، بهتر است یک زیرانداز هم با خودتان داشته باشید.

امیدوارم این نکته‌ها برایتان مفید بوده باشد. در نهایت باید بگویم که برای گرفتن چنین عکس‌هایی به دوربین خارق‌العاده‌ای نیاز نخواهید داشت. در اینجا، لنز (لنز ماکرو یا لنز استاندارد با حلقه ماکرو) مهمترین مؤلفه است. من برای ثبت عکس‌هایی که در این مقاله دیدید از دوربین‌های بدون آینه Sony a7R IV و Sony a7 III و لنز Sony 90mm f/2.8 Macro استفاده کردم.

نوشته نکات کاربردی برای عکاسی از گل‌های بهاری اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

نویسنده پست: pixlove

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *