بهترین دوربینهای کامپکت میتوانند کیفیتی نظیر دوربینهای حرفهای داشته باشند، اما با اندازهای بسیار کوچکتر و البته قیمتی بسیار پایینتر! چه یک عکاس حرفهای باشید که به دنبال دوربینی است که میخواهد آن را همه جا با خودش ببرد و چه عکاس مشتاقی که میخواهد یک دوربین کوچک همهکاره داشته باشد، این دوربینها برایتان گزینه ایدهآلی خواهند بود.
با آن که ما برای توصیف این دوربینها از عبارت «کامپکت» به معنای جمعوجور استفاده میکنیم، اما این اصطلاح صرفاً به اندازهی دوربین اشاره ندارد. مشخصه اصلی دوربینهای کامپکت لنز ثابت متصل به بدنه دوربین است که نمیتوان تعویضش کرد. بعضی از دوربینهای کامپکت دارای یک لنز پرایم ثابت هستند و برخی دیگر لنز زوم دارند که کار را راحتتر میکنند اما این باعث میشود که اندازهشان کمی بزرگتر شود. در این مقاله ما این دو نوع دوربین را در دو بخش مجزا بررسی میکنیم.
هر یک از این دو نوع دوربین مزایا و معایب خودش را دارد. معمولاً لنزهای پرایم کیفیت تصویری بهتر و دیافراگم بازتری دارند که برای عکاسی در نور کم یا ایجاد عمق میدان پایین به کار میآید. اما با لنزهای زوم از فاصله دور یا از نزدیک میتوان از موضوعات بیشتری عکاسی کرد.
برای خرید دوربین کامپکت باید به اندازه، طراحی، خوش دست بودن و کیفیت تصویر اهمیت بدهید. بعضی از دوربینهای کامپکت مثل فوجیفیلم سری X100 سبک طراحی قدیمی و کلاسیک و کنترلهای فیزیکی دارند که حسوحال قدیمی به آنها میدهد. فوجیفیلم X100V بهترین نمونه از یک دوربین کامپکت محبوب با سبک قدیمی است.
اما با این دوربینها مجبور هم نیستید کیفیت را فدا کنید. کیفیت عکس در بسیاری از دوربینهای کامپکت پیشرفته با کیفیت دوربینهای DSLR و بدون آینه APS-C برابری میکند. بهعنوان مثال، دوربین Leica Q2 Monochrom دارای یک حسگر فول فریم ۴۷.۳ مگاپیکسلی و لنز f/1.7 است!
دوربینهای دیگری که مخاطب عامتری دارند روی سادهسازی عکاسی متمرکز هستند. این ویژگی بهویژه در کامپکتهای زوم مثل پاناسونیک لومیکس LX100 II دیده میشود. و البته خرید دوربین کامپکت با لنز زوم همیشه به معنای از دست دادن کیفیت نیست. بهعنوان مثال، دوربین کانن G1 X Mark III نمونهای کمیاب از یک دوربین کامپکت APS-C با لنز زوم است که کیفیتش با یک DSLR کوچک فاصلهی چندانی ندارد.
در ادامه، فهرست بهترین دوربینهای کامپکت در بازه قیمتی متفاوت، از مبتدی تا دوربینهای کامپکت حرفهای مثل لایکاQ2 را معرفی میکنیم [بهعلت تغییر دائمی قیمتها در ایران، قیمت ریالی دوربینها درج نشدهاند].
بهترین دوربینهای کامپکت در سال ۲۰۲۱
بخش اول: بهترین کامپکتهای زوم
۱. Canon PowerShot G1 X Mark III
این کامپکت باکیفیت که مجهز به حسگر APS-C است واقعاً حکم یک DSLR جیبی را دارد!
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: APS-C
- قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۲ مگاپیکسل
- لنز: ۷۲-۲۴ میلیمتر f/2.8-5.6 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر به زوایای مختلف، صفحه لمسی، ۱.۰۴۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۷ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: Full HD
- رده: افراد علاقهمند / متخصص
نکات مثبت
- اندازه بسیار جمعوجور برای حسگری با این اندازه
- کیفیت عکس فوقالعاده
- دامنه زوم خوب ۳ برابری
نکات منفی
- در حالت تله دیافراگم f/5.6 و نسبتاً کند است.
دوربین کانن G1 X Mark III شاید زیادی گران باشد اما عملاً یک دوربین تکلنزانعکاسی (DSLR) در یک بدنه جمعوجور ارائه میدهد. این دوربین دارای یک حسگر شگفتانگیز APS-C با قدرت تفکیک ۲۴ مگاپیکسل است، همان حسگری که در دوربین Canon EOS 80D قرار دارد! لنز این دوربین دارای فاصله کانونی با دامنه خوب ۲۴ تا ۷۲ میلیمتر است که داخل دوربین جمع میشود تا وقتی از آن استفاده نمیکنید در جیب جا بشود.
متأسفانه، لنز این دوربین دیافراگم ثابتی ندارد و با توجه به اندازهی این دوربین میتوانیم این مشکل را نادیده بگیریم. در فاصله کانونی ۲۴ میلیمتر میتوانید با دیافراگم باز f/2.8 عکاسی کنید اما در ۷۲ میلیمتر اندازه دیافراگم تا f/5.6 بسته میشود.
این دوربین میتواند ویدئو فول اچدی ضبط کند و سرعت عکاسی پیاپی ۷ فریم با ثانیهای دارد. همچنین میتوان عکسها را از طریق اتصال وایفای از این دوربین انتقال داد. اگرچه شاید این دوربین از جمله گرانترین دوربینهای کامپکت بازار باشد اما بهعنوان یک دوربین کامپکت زوم عالی کلاس خودش را دارد.
۲. Panasonic Lumix LX100 II
با لنزی سریعتر از کانن G1X III و قیمتی ارزانتر
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: Micro Four Thirds
- قدرت تفکیک عکس: ۱۷ مگاپیکسل
- لنز: ۷۵-۲۴ میلیمترf/ 1.7-2.8 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، ثابت، ۱.۲۴۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۱ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K
- رده: افراد علاقهمند / متخصص
نکات مثبت
- تنها کامپکت با حسگر میکرو چهار سوم
- لنز سریع f/1.7-2.8
- ضبط ویدئو ۴K، حالتهای عکس ۴K
نکات منفی
- قدرت تفکیک ۱۷ مگاپیکسل کمتر از دوربینهای رقیب است.
مشکل استفاده از حسگر بزرگ این است که مجبور به استفاده از لنزهای بزرگتر میشوید، که به جمعوجور بودن دوربین لطمه میزند. اما پاناسونیک با LX100 II نقطهی جذابی را نشانه گرفته. این شرکت یک حسگر میکرو چهار سوم که چندان کوچکتر از حسگرهای ASP-C در دوربینهای تکلنزانعکاسی نیست را با یک لنز کوچکشده بهقدری که در بدنهی باریک دوربین جا بشود و بتوان آن را همه جا با خود برد، تلفیق کرده است.
دوربین لومیکس LX100 II نسخه جدید LX100 است که کمکم داشت قدیمی میشد. این مدل جدید، دارای یک حسگر multi-aspect با قدرت تفکیک ۱۷ مگاپیکسل است، به این معنا که میتوانید آن را با نسبت اصلی ۴:۳ استفاده کنید یا نسبت ۳:۲ که در بیشتر DSLR ها و میرورلسها به کار میرود، یا نسبت عریض ۱۶:۹ بدون از دست دادن تعداد زیاد پیکسل بهواسطهی کراپ شدن تصویر. دوربین کامپکت LX100 II با داشتن گردونهی فیزیکی تنظیم سرعت شاتر، رینگ تنظیم دیافراگم و قابلیت تعویض نسبت تصویر، کامپکتی رویایی برای مشتاقان و حرفهایها خواهد بود!
۳. Canon PowerShot G5 X Mark II
با حسگر کوچکتر ۱ اینچی اما دامنه زوم بیشتر و اندازه جمعوجورتر
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: ۱ اینچی
- قدرت تفکیک عکس: ۲۰.۱ مگاپیکسل
- لنز: ۱۲۰-۲۴ میلیمتر f/1.8-2.8 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، صفحه لمسی، ۱.۰۴۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: الکترونیکی بیرونجهنده
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۳۰ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K
- رده: افراد علاقهمند / متخصص
نکات مثبت
- لنز زوم ۵ برابری با دیافراگم f/1.8-2.8
- ضبط ویدئو ۴K
نکات منفی
- کار با منظرهیاب بیرونجهنده دشوار است.
- اندازه کوچکتر حسگر
یکی از بزرگترین محدودیتهای دو دوربین اول فهرستمان دامنه زوم پایینشان بود.اگرچه فاصله کانونی ۲۴ تا ۷۲ یا ۷۵ میلیمتر بهقدر کافی خوب است، اما با آن بهسختی میتوان از چیزهای دوردست عکاسی کرد. دوربین کانن G5X مارک ۲ دامنه زوم ۲۴ تا ۱۲۰ میلیمتر و دیافراگم f/1.8 تا f/2.8 دارد که بدین معناست که در حالت تلهفتو میتوانید به عمق میدان پایینی برسید و در نور کمتر با آن عکاسی کنید.
البته این دوربین حسگر کوچکتر ۱ اینچی با قدرت تفکیک ۲۰ مگاپیکسل دارد اما با این دامنهی زوم بالا باید چنین انتظاری را میداشتیم. این دوربین همچنین قابلیت ضبط ویدئو با کیفیت ۴K دارد، سرعت عکاسی پیاپی فوقالعادهی ۳۰ فریم بر ثانیه، بدنهای کمی بزرگتر و نمایشگر با قابلیت تغییر زاویه. کانن G5X مارک ۲ همچنین یک منظرهیاب الکترونیکی دارد که از داخل دوربین بیرون میزند. با این منظرهیاب دیگر مجبور نیستید در حالت لایو ویو عکاسی کنید. در مواقعی که نیاز به نور بیشتری است فلاش بیرونجهندهی این دوربین میتواند کمکتان کند.
اگر که حسگر بزرگتر آنقدرها برایتان مهم نیست و دوربین سریعتر را ترجیح میدهید، این دوربین میتواند گزینهی ایدهآلی باشد. اما اگر حسگر بزرگتر میخواهید، ادامه مقاله را بخوانید.
۴. Sony Cyber-shot RX100 VII
سونی RX100 Mark VII مملوء از تکنولوژی است، اما برای دوربینی با حسگر ۱ اینچی قیمت بالایی دارد!
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: ۱ اینچی
- قدرت تفکیک عکس: ۲۰.۱ مگاپیکسل
- لنز: ۲۰۰-۲۴ میلیمتر f/2.8-4.5 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، ۹۲۲.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: الکترونیکی بیرونجهنده
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۲۰ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K
- رده: میانه / متخصص
نکات مثبت
- خیلی کوچک
- دامنه زوم بالا
- ویدئو ۴K و سرعت عکاسی پیاپی بالا
نکات منفی
- قیمت!
دوربین سونی سایبرشات RX100 VII در همه زمینهها فوقالعاده است. نکات مثبت این دوربین عبارت اند از: دامنه زوم فوقالعاده بالای ۲۴ تا ۲۰۰ میلیمتر در دوربینی بسیار کوچک، منظرهیاب الکترونیکی بیرونجهنده در دوربینی که برای داشتنش بسیار کوچک به نظر میرسد، اندازه مناسب حسگر ۱ اینچی با قدرت تفکیک ۲۰.۱ مگاپیکسل. این دوربین همچنین قابلیت ضبط ویدئو ۴K را دارد، که ویژگی خوبی است، اما ویژگیهای عجیب و غریب این دوربین از اینجا تازه شروع میشوند..
این دوربین دارای فناوری فوقالعادهی سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز ۳۵۷ نقطهای، سرعت عکاسی پیاپی ۲۰ فریم بر ثانیه (که در حالت Single Burst به ۹۰ فریم بر ثانیه میرسد!)، و واکنش فوکوس خودکار ۰.۰۲ ثانیهای در رهگیری همزمان فوکوس خودکار است. این دوربین همچنین مجهز به حالتهای فیلمبرداری S-Log2 و S-Log3 سونی برای ضبط ویدئو و درجهبندی رنگ است—همه درون یک دوربین کوچک که در جیب جا میشود!
همه این ویژگیها عالی و شگفتانگیز هستند، اما اینها باعث شده که این دوربین قیمت بسیار بالایی پیدا کند، که برای دوربینی در این رده شاید مناسب نباشد. با این حال، اگر پول کافی دارید، این دوربین بعضی از کارهایی را میتواند انجام بدهد که از عهدهی کامپکتهای دیگر بر نمیاید.
۵. Panasonic Lumix LX15 / LX10
گزینه جایگزین ارزانتر برای پاناسونیک LX100 Mark II اما بدون منظرهیاب
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: ۱ اینچی
- قدرت تفکیک عکس: ۲۰.۱ مگاپیکسل
- لنز: ۷۲-۲۴ میلیمتر f/1.4-2.8 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، صفحه لمسی، ۱.۰۴۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: ندارد
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۰ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K
- رده: میانه / متخصص
نکات مثبت
- دیافراگم باز f/1.4 در حالت واید
- سیستم فوکوس خودکار سریع و دقیق
نکات منفی
- نداشتن منظرهیاب الکترونیکی
- نداشتن دستگیره مناسب
پاناسونیک LX15 که در آمریکای شمالی با نام LX10 عرضه شده است، منظرهیاب ندارد و بهجای حسگر میکرو چهار سوم از حسگر کوچکتر ۱ اینچی ۲۰ مگاپیکسلی استفاده کرده است. به هر حال، این دوربین میتواند ویدئو ۴K ضبط کند و صفحه لمسی فوقالعاده حساسی دارد که کار فوکوس را واقعاً راحت میکند.
این دوربین مجهز به یک لنز زوم با دامنه ۲۴ تا ۷۲ میلیمتر است و دیافراگم f/1.4-2 این دوربین را به یکی از سریعترین لنزهای زوم کامپکت موجود در بازار تبدیل کرده است. روی هم رفته، پاناسونیک LX15 یک دوربین کوچک عالی است که تعادل خوبی را میان ویژگیها، کارایی و قیمت برقرار کرده است. این دوربین بهقدر کافی کوچک است که در جیب جا بشود اما بهقدر کافی قوی نیز است که با آن بتوانید عکسهای شگفتانگیزی بگیرید.
۶. Sony ZV-1
یک دوربین کوچک عالی برای ویدئوبلاگرها با حسگر ۱ اینچی و بدون منظرهیاب
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: ۱ اینچی
- قدرت تفکیک عکس: ۲۰.۱ مگاپیکسل
- لنز: ۷۰-۲۴ میلیمتر f/1.8-2.8 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر به زوایای مختلف، صفحه لمسی، ۹۲۱.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: ندارد
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K
- پورت میکروفون: دارد
- رده: افراد علاقهمند
نکات مثبت
- مجهز به صداگیر میکروفون
- فوکوس خودکار بسیار سریع
- صفحه نمایش با قابلیت تغییر به زوایای مختلف
نکات منفی
- صفحه نمایش کیفیت بالا و نسبت ۱۶:۹ ندارد.
سونی ZV-1 که برای بازار ویدئوبلاگرها تولید شده، شاید نسخه دیگری از RX100 به نظر برسد اما در واقع، این دوربین چیزهای بیشتری در خود دارد. اگر از یکی از RX100 ها استفاده کرده باشید، حسگر و لنز این دوربین برایتان بسیار حس آشنایی خواهد داشت. اما چیزی که باعث برتری این دوربین میشود، کنترلها، صفحه نمایش و بدنهاش است.
این دوربین همچنین دامنه زوم محبوب ۲۴ تا ۷۰ میلیمتر دارد در دیافراگم f/1.8-2.8. اما تغییر بزرگی در فاصلهی حداقلی فوکوس در هنگام زوم ایجاد شده که اذیتکننده است بهوِیژه اگر آن را برای کار ویدئویی استفاده کنید. لرزشگیر SteadyShot بهترین لرزشگیر نیست اما فوکوس خودکار این دوربین بسیار شگفتانگیز است. قابلیت تغییر زاویه صفحه نمایشگر به این معناست که با آن میتوانید بهراحتی از خودتان عکاسی کنید و سلفی بگیرید و صداگیر باد میکروفون بههمراه میکروفون باکیفیت درون دوربین کیفیت صدای خوبی را به شما میدهد.
با آن که شاید نمایشگر این دوربین کیفیت نمایشگر RX100 VII و دامنه زوم بالاتری نداشته باشد، اما عکسهای باکیفیتی از این دوربین به دست خواهید آورد، دوربینی که حتی در ویدئو عملکرد بهتری دارد و مهمتر از همه این که، قیمتش کمتر است.
۷. Canon PowerShot G7 X Mark III
دوربینی عالی برای ویدئوبلاگرها و عکاسها، اگر که نداشتن منظرهیاب برایتان مهم نباشد
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: ۱ اینچی
- قدرت تفکیک عکس: ۲۰.۱ مگاپیکسل
- لنز: ۱۰۰-۲۴ میلیمتر f/1.8-2.8 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، صفحه لمسی، ۱.۰۴۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: ندارد
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۳۰ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K
- رده: افراد علاقهمند / متخصص
نکات مثبت
- ویدئو ۴K کراپنشده
- استریم لایو
نکات منفی
- نداشتن منظرهیاب
- نداشتن هات شو برای میکروفون
تا زمان معرفی سونی ZV-1 کانن پاورشات G7 X Mark III انتخاب اولمان برای ویدئوبلاگرها بود. با آن که شاید این دوربین تحتالشعاع معرفی دوربین جدیدتر ZV-1 قرار گرفته باشد، هنوز هم دلایل زیادی برای دوست داشتن G7X مارک ۳ وجود دارد.
این دوربین کامپکت که در میان یوتیوبرها محبوب است، میتواند با تمام طول حسگر ۱ اینچیاش ویدئو ۴K کراپنشده ضبط کند، و یک پورت میکروفون ۳.۵ میلیمتری دارد که از طریق آن میتوانید برای ضبط صدای باکیفیتتر میکروفون اکسترنال به دوربینتان متصل کنید (اگرچه نداشتن هات شو باعث میشود که برای یافتن بهترین راه برای تنظیم دوربین به فکر بیافتید). دوربین کانن G7 X Mark III همچنین قابلیت استریم زنده در پلتفرم مد نظرتان—که میتواند یوتیوب، فیسبوک، توئیچ و غیره باشد—را دارد که گزینههایتان بهعنوان یک ویدئوبلاگر را بیشتر میکند.
نداشتن منظرهیاب ممکن است برای کسانی که فقط عکاسی میکنند مهم باشد، اما بهعنوان یک دوربین جمعوجور و قابل برای کار ویدئویی، G7 X Mark III عملکرد فوقالعادهای دارد.
بخش دوم: بهترین کامپکتهای پرایم
۸. Fujifilm X100V
جدیدترین نسخه از دوربین کامپکت کلاسیک فوقالعاده فوجیفیلم
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: APS-C
- قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۳ مگاپیکسل
- لنز: ۲۳ میلیمتر f/2 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، با قابلیت تغییر زاویه، صفحه لمسی، ۱.۶۲۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: هیبریدی اپتیکال و الکترونیکی
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۱ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۴K UHD
- رده: متخصص
نکات مثبت
- طراحی و کنترلهای زیبا
- لنز شارپتر
- منظرهیاب ترکیبی اپتیکال/الکترونیکی
نکات منفی
- گران در حال حاضر
توقع ما این بود که فوجیفیلم جدیدترین حسگر ۲۶.۱ مگاپیکسلیاش را در X100V جدید قرار دهد، اما این شرکت کارهای بسیار بیشتری انجام داده است. فوجی X100V دارای لنز شارپتری نسبت به مدلهای قبلی X100 است تا با جدیدترین حسگر این شرکت تطابق پیدا کند. و صفحه لمسی با قابلیت تغییر زاویه برای عکاسی در زوایای ناجور به کار میآید، در حالی که طراحی باریک این دوربین را هم به هم نزده است.
فوکوس خودکار بهبودیافته و ویدئو ۴K این دوربینِ با طراحی کلاسیک را بهروز نگه داشته است. فوجی X100V دارای کنترلهای فیزیکی دیافراگم، سرعت شاتر و ایزو است که برای کسانی که در دوران عکاسی آنالوگ بزرگ شدهاند، استفاده از آنها لذتبخش است—و جالب است که فوجی چطور عکاسان را به کنترل مثلث نوردهی تشویق میکند در دورانی که با حالتهای عکاسی خودکار مثل P و هوش مصنوعی دیجیتال چنین کنترلهایی در حال فراموش شدن هستند.
این دوربین همچنین مجهزبه یک منظرهیاب هیبریدی اپتیکال/دیجیتال است که خیلی روشن و واضح نیست اما در عوض تأخیر هم ندارد.
۹. Leica Q2
گران، اما ارزانتر از بیشتر لایکاها، و با حسگر فولفریم شگفتانگیز ۴۷ مگاپیکسلی!
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: فول فریم
- قدرت تفکیک عکس: ۴۷ مگاپیکسل
- لنز: ۲۸ میلیمتر f/1.7
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، ثابت، صفحه لمسی، ۱.۰۴۰.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: الکترونیکی
- حداکثر سرعت عکاسی پیاپی: ۱۰ فریم بر ثانیه
- حداکثر رزولوشن ویدئو: Full HD
- رده: افراد علاقهمند / متخصص
نکات مثبت
- لنز شگفتانگیز ۲۸ میلیمتری Summicron با دیافراگم باز f/1.7
- حسگر فولفریم ۴۷ مگاپیکسلی
نکات منفی
- نمایشگر ثابت
- نداشتن فلاش
دوربینهای لایکا طوری هستند که شما یا عاشقشان میشوید یا از آنها بیزار. اما هر طرف هم که ایستاده باشیم نمیتوان این حقیقت را انکار کرد که لایکا دوربینهای فوقالعادهای میسازد که کیفیت عکس استثنایی دارند. لایکا Q2 یک حسگر فول فریم ۴۷ مگاپیکسلی درون خود دارد، که با یک لنز ثابت ۲۸ میلیمتری f/1.7 همراه شده—سریعترین لنز پرایم کامپکت!
این دوربین قابلیت ضبط ویدئو ۴K ندارد اما میتوانید ویدئوهای باکیفیت فول اچدی با آن بگیرید. اما بزرگترین ضعف این دوربین چیزی است که باعث میشود اکثر مردم طرفش نروند: قیمت. این دوربین فوقالعاده گران است و اگر این قیمت گران را نداشت احتمالاً در جایگاه بالاتری از فهرستمان قرار میگرفت. با هزینهای کمتر میتوانید برخی از بهترین دوربین بدون آینه را بخرید، اما گاهی اوقات تجربهی کار با لایکا به قیمتش میارزد.
۱۰. Ricoh GR III
دوربین «خیابانی» فولالعاده باریک با یک حسگر APS-C – اگر چه که کمکم دارد قدیمی میشود
مشخصات
- نوع دوربین: کامپکت
- حسگر: APS-C
- قدرت تفکیک عکس: ۲۴.۲ مگاپیکسل
- لنز: ۲۸ میلیمتر f/2.8 (معادلسازیشده)
- صفحه نمایشگر: ۳ اینچی، ثابت، ۱.۰۳۷.۰۰۰ نقطهای
- منظرهیاب: اختیاری
- حداکثر رزولوشن ویدئو: ۱۰۸۰p
- رده: افراد علاقهمند / متخصص
نکات مثبت
- اندازه کوچک
- حسگر APS-C با قدرت تفکیک ۲۴ مگاپیکسل
نکات منفی
- نداشتن قابلیت ضبط ۴K
- منظرهیاب ندارد و بهعنوان آپشن در نظر گرفته شده است.
داستان دوربین ریکو GR به قدیمها برمیگردد، زمانی که بهعنوان یک دوربین کامپکت فیلمخور ۳۵ میلیمتری عرضه شد و حالا هم بهعنوان یک دوربین دیجیتال پیش رویمان قرار گرفته است. به هر حال، ویژگیها و کارایی این دوربین اکنون در مقایسه با رقبای جدیدش کمی کهنه به نظر میرسد. اما به هر حال، طرفداران GR، یا آن طور که ریکو آنها را «جیآریست» صدا میزند، عاشق این بهروزرسانی از آن دوربین نمادین خواهند شد. اما در دنیای گوشیهای هوشمند چندلنزه، جذابیت این کامپکت لنز ثابت شاید محدود باشد.
این کامپکت مجهز به حسگر APS-C اندازهی خیلی خوبی دارد. میتوان آن را در جیب گذاشت و همه جا با خود برد، که برای عکاسی خیابانی ایدهآل است. اما ریکو GR با قیمتی بالا فروخته میشود که به نظر ما با توجه به کیفیت ساخت و ویژگیها دیگر توجیهی ندارد.
همچنین بخوانید:
– «بهترین دوربینها برای شروع عکاسی در سال ۲۰۲۱»
– «ارزانترین دوربینهای فول فریم در سال ۲۰۲۱»
نوشته بهترین دوربینهای کامپکت در سال ۲۰۲۱ اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.