عمومی
31

آگوست

2022

نمایشگاه عکس جواد پورصمد در گالری دنا

نمایشگاه عکس جواد پورصمد با عنوان «مرز سرگردانی» از روز جمعه ۱۱ شهریور ماه در گالری دنا افتتاح می‌شود.
صمد قربان زاده کیوریتور نمایشگاه درباره این آثار می نویسد:
«مرز و سرگردانی» دو کلمه ای که قرار گرفتن آنها کنار هم همواره چالش بر انگیز است.
«مرز» به معنای سرحد یا حد فاصله میان کشور ها که محدوده ای ایجاد می کند و «سرگردانی» به معنی حیرانی و درماندگی است. این دو کلمه به واقع اساس عکس‌های جواد پورصمد از واقعه چند هزار آواره کرد عراقی را شکل می‌دهد که در سال ۱۳۷۰ در پی نجات خویش از کشتار جمعی رژیم صدام، خانه و کاشانه خود را ترک کرده و سعی در گذر از مرز غربی ایران در شهرهایی چون سردشت، زیوه و پیرانشهر در استان آذربایجان غربی داشتند.
چهره‌های درمانده و حیران در تقابل با مرز، تقابل رهایی و گذشتن در برابر محدوده است. اما نقطه دردناک در آینده ای نامعلوم است که در هر دو تصمیم موج می‌زند. عبور از محدوده شاید بتواند آنها را وارد سرزمینی دیگری کند و سرگردانی آنها کمتر شود، اما هویت آنها در آن سوی مرز جا می‌ماند.
جواد پورصمد به همراه تک تک این آوارگان سعی در عبور از مرز و محدوده را دارد، عبور از ..

عمومی
27

آگوست

2022

آموزش عکاسی پیشرفته: فاصله هایپرفوکال چیست؟

هایپرفوکال می‌تواند مبحث پیچیده‌ای باشد، چه برای عکاسان مبتدی و چه عکاسان حرفه‌ای. اما اگر می‌خواهید شارپ‌ترین عکس‌های ممکن را بگیرید، به‌ویژه در ژانر عکاسی منظره، درک این مفهوم بسیار ارزشمند است. در این مقاله، مبحث فاصله هایپرفوکال را باز خواهیم کرد و چند روش برای دست‌یابی به شارپ‌ترین عکس ممکن با بیشترین عمق میدان را معرفی می‌کنیم. همچنین جدول‌های محاسباتی مربوط به فاصله هایپرفوکال و نیز تکنیک‌های ساده‌تر برای یافتن فاصله هایپرفوکال معرفی می‌شوند.

فاصله هایپرفوکال زمانی اهمیت زیادی پیدا می‌کند که در کادر مورد نظر چیزهایی در نزدیکی ما باشند، به‌ویژه در عکاسی منظره. در عکس بالا، سنگ‌های پیش‌زمینه و کاکتوس‌های ساگوارو و کوه‌های پس‌زمینه همگی به‌شکل قابل قبولی شارپ و واضح هستند.
‌ نکته: با وجود این که مطالب طرح‌شده در این مقاله ساده و قابل درک هستند، اما باید به این نکته توجه داشته باشیم که فاصله هایپرفوکل می‌تواند مبحث پیچیده‌ای باشد. اگر تازه عکاسی را شروع کرده‌اید، اکیداً توصیه می‌کنیم که پیش از مطالعه‌ی این مقاله مطالب مربوط به «دیافراگم» و «عمق میدان» را مطالعه کنید.

فاصله های..

عمومی
26

آگوست

2022

نمایشگاه عکس‌های فروغ تاج در گالری پروژه‌های ۰۰۹۸۲۱

نمایش عکس‌های فروغ تاج با عنوان «چشم‌اندازهایی علیه فراموشیِ شماره‌ی چهل‌وُ‌یکم از ۴۱» روز جمعه ۴ شهریور ۱۴۰۱ در گالری پروژه‌های ۰۰۹۸۲۱ گشایش می‌یابد.
این نمایش که با همکاری پروژه‌های وتن برگزار می‌شود تا ۱۵ شهریور ماه ادامه خواهد داشت.
فروغ تاج (متولد ۱۳۶۳، مشهد) فارغ‌التحصیل علوم سیاسی از دانشگاه آزاد مشهد و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عکاسی دانشگاه هنر تهران است. از فعالیت‌های هنری او می‌توان به حضور در سه نمایشگاه گروهی عکس در مشهد و تهران، همکاری با اندیشکده‌ی کارنما در تولید‌ محتوای هنری و پژوهشی و تألیف مقاله در فصلنامه علمی-هنری چشمک اشاره کرد.

نمایشگاه «چشم‌اندازهایی علیه فراموشیِ شماره‌ی چهل‌وُ‌یکم از ۴۱» فروغ تاج
۴ تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۱
ساعات بازدید: ۱۶ تا ۲۰ (افتتاحیه: جمعه ۴ شهریور ساعت ۱۶)
نشانی: تهران، خیابان کریم‌خان‌زند، خیابان خردمند شمالی، کوچه‌ی هجدهم، شماره‌ی ۲۵
تلفن: ۰۲۱۸۸۸۳۱۳۸۳
گالری شنبه‌ها تعطیل است.

نوشته نمایشگاه عکس‌های فروغ تاج در گالری پروژه‌های ۰۰۹۸۲۱ اولین بار در سایت عکاسی. پدیدار شد.

عمومی
22

آگوست

2022

در باب افسون عکس

در نگاه اول شاید صرفاً یک پرش خوب به‌نظر برسد: از بهترین زاویه و در بهترین زمان ممکن. آب راکد روی زمین آینه‌ای به‌پهنای یک صحنه نمایش ساخته، و نور بک‌لایت از سوژه سیلوئتی همتای انعکاس سایه‌اش در آب—سیلوئت و سایه‌ای که در آستانه‌ی رسیدن به هم اند—و یک سرعت شاتر مناسب که توانسته حس حرکت را منتقل کند. اما بیایید کمی دقیق‌تر شویم. (دقیق شدن لذت‌بخش است!)
یک روز مه‌آلود سال ۱۹۳۲ در فضای پشت ایستگاه قطار سَن‌لازار پاریس، آنری کارتیه برسون عکاس در حالی که دوربین کوچکش را در دست دارد شاهد حضور مردی است در حال تقلا برای عبور از یک آبگیر شهری. شاید این یک اتفاق ساده به نظر برسد، اما ظاهراً برای کارتیه برسون این‌طور نبوده. در واقع، چنین صحنه‌ای برای یک عکاس جوان و پرشور مثل او (کارتیه برسون موقع گرفتن این عکس ۲۴ ساله بود) احتمالاً حکم یک صحنه تئاتر را داشته. او آماده عکاسی از تئاتر پیش چشمش می‌شود و تصویری از آن روی فیلم ثبت می‌کند که به‌زعم بسیاری برجسته‌ترین اثر کارتیه برسون و یکی از برجسته‌ترین عکس‌ها در تاریخ عکاسی است.
اما این تنها یک عکس خوب از پرش مردی از روی آب نیست. در واقع، باید بگویم..

عمومی
19

آگوست

2022

روز جهانی عکاسی؛ مروری سریع به آنچه گذشت

در این یادداشت دیگر قصد به چالش کشیدن اعتبار یا عدم اعتبار این روز را نداریم و با توجه به فراگیری تبریک‌ها و گرامی‌داشت این روز در ایران و سایر نقاط جهان بجا یا نابجا ۲۸ مرداد برابر با ۱۹ آگوست «روز جهانی عکاسی» نام گرفته است. با گرامی‌داشت یاد و نام بابک برزویه که این روزها سوگوار او هستیم مروری سریع داریم بر آنچه در این ۱۲ سال گذشت. از کجا شروع شد؟ ۲۸ مرداد ۱۳۸۹ کاوه بغدادچی سردبیر وقت سایت عکاسی در خبری با عنوان «روز جهانی عکاسی» مبارک! از این نامگذاری خبر داد. دقایقی بعد از انتشار خبر در سایت عکاسی ارسال پیامک‌های متعدد تبریک این روز بین عکاسان و به عکاسان شروع شد (آن روزها شبکه‌های اجتماعی فراگیری امروز را نداشت و خبری از اینستاگرام نبود).
دو سال بعد سایت عکاسی با انتشار مطلبی با عنوان «برای ستایش عکاسی در روز جهانی عکاسی» به قلم کاوه بغدادچی هدف از این نامگذاری را بیشتر مورد بررسی قرار داد.
در حالی که در اعتبار این نامگذاری بین عکاسان اختلاف نظر پیش آمده بود، در سال‌های بعد و با نزدیک شدن به ۲۸ مرداد به سرعت پیام‌های تبریک رو به گسترش گذاشت و با فراگیری شبکه‌های اجتماعی این تبر..

عمومی
17

آگوست

2022

بابک برزویه درگذشت

بابک برزویه عکاس پیش‌کسوت سینمای ایران که از زمستان ۱۴۰۰ در اثر عارضه مغزی در کما به سر می‌برد، ظهر امروز دار فانی را وداع گفت.
بابک برزویه متولد ۲۳ شهریور ۱۳۴۸ در تهران و دانش‌آموخته رشته عکاسی از دانشگاه تهران است. وی از سال ۱۳۶۸ در زمینه‌های مختلفی همچون عکاسی تبلیغاتی، خبری، مستند، عکاسی تئاتر و سینما فعالیت داشت.

دریافت دیپلم افتخار و سیمرغ بلورین بهترین عکاس فیلم در بخش مسابقه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر برای عکاسی فیلم «سفر به چزابه» به کارگردانی زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور و تندیس طلایی بهترین عکاس فیلم در نهمین جشن سینمای ایران در سال ۱۳۸۴ برای عکاسی فیلم «حکم» به کارگردانی مسعود کیمیایی از جمله جوایز او در زمینه عکاسی است.

برزویه در فیلم‌هایی چون «حکم»، «جرم»، «محاکمه در خیابان» و «متروپل» اثر مسعود کیمیایی، «هیس، دختران فریاد نمی‌زنند» اثر پوران درخشنده، «اخراجی‌ها»، «رسوایی» و «معراجی‌ها» اثر مسعود ده نمکی و «فصل فراموشی فریبا» اثر عباس رافعی، و سریال‌هایی چون «پهلوانان نمی‌میرند»، «سمندون»، «شب‌های برره»، «مرد هزارچهره»، «همسایه‌ها» و «هیولا» فعالیت داشت.
وی ..

عمومی
16

آگوست

2022

داستان یک عکس: معامله سوختن!

Aubrey Powell. عکس کاور آلبوم Wish You Were Here گروه Pink Floyd، ۱۹۷۵


دو مرد در محوطه استودیو وارنر برادرز در حال دست دادن با هم و جوش دادن یک معامله هستند. همه چیز عادی است، الا یک چیز: یکی از آنها دارد می‌سوزد!
اوبری پاول عکاس این عکس تعریف می‌کند: «بیشتر عکس‌های کاور آلبوم‌های پینک‌فلوید را استورم تُرجِسن و من تهیه کرده‌ایم. یک روز از ما دعوت شد برای گوش دادن به قطعات جدید این گروه به استودیو اَبی‌رُد بیاییم. ترانه‌ها بیشتر درباره فقدان و دلتنگی بودند، و عنوان آلبوم «Wish You Were Here»، اشاره‌ای بود به فقدان سید بَرِت که چند سال پیش به‌علت مسائل مربوط به LSD گروه را ترک کرد. روی سخن آنها همچنین به مدیران شرکت ضبط موسیقی بود که خواننده‌ها را به‌دید ماشین‌های پول‌سازی می‌دیدند و فقط پشت سر هم از آنها آهنگ‌های هیت و پرفروش می‌خواستند.
یک شب تا دیروقت با دوست‌مان جرج هاردی به گفت‌وگو نشستیم. ایده‌هایمان را به هم می‌گفتیم. استورم گفت: ««Have a Cigar» [عنوان سومین قطعه آلبوم] درباره‌ی ریاکاری در تجارت موسیقی است. چطور است عکسی از دو بیزینس‌من داشته باشیم که یکی از آنها موقع معامل..

عمومی
13

آگوست

2022

نهمین ده روز در انجمن صنفی عکاسان ایران؛ مکان‌یابی نادرست!

با انتشار صحبت‌های دبیر[۱] نهمین دوره «ده روز با عکاسان» برای اولین بار در این دوره، به ارائه‌ی نکاتی چند درباره‌ی گفته‌های رامیار منوچهرزاده خواهیم پرداخت. قبل از شروع پیشنهاد می‌شود علاوه بر متن صحبت‌های اخیر دبیر، برای اطلاع از اتفاقات نهمین ده روز، مطلب «نهمین ده روز با عکاسان؛ پرسش‌ها و مسائل» را هم مطالعه کنید. در این مطلب تا آنجا که ممکن بوده تلاش شده است به ترتیبِ صحبت‌های نقل‌شده در خبر، به ارائه‌ی دیدگاه‌ها و نکات مد نظر پرداخته شود. (در این نوشته، مطالبی که به نقل مستقیم صحبت‌های منوچهرزاده پرداخته، با فونت ایتالیک آورده شده ‌است.) همچنین لازم است اشاره کنیم که در مباحث مربوط به دوسالانه‌ی نهم و دهم، لینک برخی از مطالب از وب‌سایت Wayback Machine است.
بخش اول
دبیر رویداد صحبت‌های خود را با مقدّمه‌ای از هنر و عکاسی آغاز می‌کند. همین‌جا می‌توانیم حدس بزنیم مخاطبان این صحبت عکاسانی هستند که در حوزه‌ی «هنر» فعالیّت می‌کنند. سوای این‌که در صحبت‌های منوچهرزاده توضیحی در مورد عبارات «هنر پست مدرن» و «هنر مدرن» در ایران و ارتباط آن‌ها با عکاسی ایران داده نشده، نخست به این نکته بپرد..

عمومی
09

آگوست

2022

فراخوان دعوت به همکاری مدرس عکاسی و هنر

آموزشگاه عکاسی حرفه‌ای و سایت عکاسی برای تکمیل کادر آموزشی جهت دوره‌های «حضوری» و «آنلاین» دعوت به همکاری می‌کند.
آموزشگاه عکاسی حرفه‌ای با حضور اساتید مجرب و شناخته‌شده‌ی دانشگاهی و ارائه‌ی دروس متنوع در سطوح مختلف، از پایه تا پیشرفته، سال‌هاست که به‌عنوان یکی از معتبرترین و جامع‌ترین مراکز آموزش عکاسی در کشور شناخته شده است. این آموزشگاه به‌منظور تکمیل کادر آموزشی، از علاقه‌مندان به تدریس دوره‌های «آنلاین» (از سراسر جهان) و تدریس در دوره‌های «حضوری» (افراد ساکن تهران) دعوت به همکاری می‌کند.
علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه دقیق توضیحات زیر و تکمیل اطلاعات در این نشانی آمادگی خود را اعلام کنند.


۱- امکان ثبت درخواست به سه صورت فراهم است:
تدریس در دوره‌ های حضوری آموزشگاه عکاسی حرفه‌ای. برای این درخواست، مدرس باید ساکن تهران باشد. تدریس در دوره‌های آنلاین آموزشی در سایت عکاسی. برای این درخواست، مدرس می‌تواند ساکن هر جایی در جهان باشد. به صورت همزمان برای تدریس در دوره‌های حضوری و دوره‌های آنلاین. برای این درخواست، مدرس باید ساکن تهران باشد. ۲- تحصیلات مرتبط، رزومه و سابقه تدریس، د..